Direktlänk till inlägg 15 juni 2011
Detta är dom supergoda frallorna som jag brukar göra !
2 bröd / 15 frallor
8 dl kallt vatten
50 g jäst
1 tsk salt
2 msk olja / flytande margarin (jag brukar ta olivolja)
ca 9-10 dl vetemjöl
Blanda vatten, jäst, olja och salt.
Tillsätt därefter mjöl (lite i taget) tills degen släpper bunken.
Smörj formarna eller lägg bakplåtspapper på plåtarna.
Fördela degen i formarna eller forma ca 15 frallor.
Täck med plastfolie.
Ställ i kylen minst 8.10 timmar.
Ta ur ur kylen och ställ in i ugnen.
Bröd: 200 grader, nedre delen av ugnen ca 35 minuter
Frallor: 250 grader, mitten av ugnen ca 10 minuter
Jag brukar göra en halv satts .
Då blir det en plåt , ca 9 frallor.
Brukar även ha i linfrön för att variera lite.
Hur gott som helst, och perfekt att göra på kvällen så har man nybakat bröd till frukosten :-)
Lycka till
God morgon fining! Årets sista dag har precis startat. Har gått upp lite extra tidigt för att hinna med egenträning, pt-kund m.m innan firandet kan börja. Jag har inte hunnit blogga så mycket den sista tiden och det beror på att jag haft en mas...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 | 5 |
|||||
6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 |
|||
27 | 28 | 29 | 30 | ||||||
|